Як в Україні каратимуть за підробку паспортів

носити паспорт

В Україні можуть посилити відповідальність за підробку паспортів, свідоцтв про шлюб та інших документів, що засвідчують особу і громадянство.

Верховна Рада схвалила за основу відповідний законопроєкт Кабінету міністрів №3946, повідомляє РБК-Україна.

Зазначено, що «За» таке рішення проголосувало 264 народних депутати.

Йдеться про те, що за викрадення «важливих особистих документів» пропонують карати штрафом в розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років. Наразі обмеження свободи громадян не передбачено.

При цьому викрадення документів, що підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, або свідоцтво про державну реєстрацію актів цивільного стану планують карати арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.

За використання завідомо підроблених документів, що засвідчують особу, або ж свідоцтво про шлюб загрожує арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі від 3 до 5 років.

Якщо такі дії вчинила група осіб за змовою або посадова особа, використовуючи службове становище, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років або без такого.

Нагадаємо, Кабмін вніс до Ради цей проєкт закону на початку серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: