Які рахунки за світло будуть отримувати українці в новому році

світло
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

90 копійок і навіть 1,68 грн – занадто мала ціна, переконані в Міненерго.

Електроенергія для населення подорожчає.

Про це пише сайт «Сьогодні».

У середньому українці платять за електроенергію 300-400 гривень, однак зустрічаються і великі рахунки – близько 2000 гривень.

«Побутовий споживач платить за електричну енергію виробнику 1 копійку. Сумарна доставка коштує 1,03 копійки, а середньозважена ціна 1 кіловат-години для побутового споживача останні два місяці становить 1,04 грн. По суті, оплачується виключно поставка», – розповів в.о. міністра енергетики України Юрій Бойко.

З грудня доставка світла подорожчає на 7 копійок, так вирішив Нацрегулятор. До січня ще платимо по-старому.

Державні виробники «Енергоатом» і «Укргідроенерго» зобов’язані продавати електроенергію за низькою ціною, визначеною Постановою про покладання спеціальних зобов’язань. Це заважає розвитку конкуренції і може вплинути на безпечну експлуатацію електростанцій, особливо атомних.

У травні уряд затвердив програму порятунку економіки під час коронакризи. В одному з пунктів зазначалося про ціну на кіловати для населення.

«Стоїть об’єктивна необхідність перегляду підходів до формування тарифів для побутових споживачів. А підхід вже десятиліття один – підприємства платять більше, люди – менше. І тим, кому держава хоче допомогти, має дати гроші з бюджету, а не забирати їх у промисловості», – заявив Бойко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: