Коли буде вакцина проти коронавірусу, - Степанов

вакцина ковід
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

Україна зможе отримати вакцину проти коронавірусної хвороби COVID-19 наприкінці першого - початку другого кварталу 2021 року.

Про це повідомив очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов під час години запитань до уряду в п'ятницю, 4 грудня.

«Україна отримає вакцину, близько 8 млн доз по глобальній ініціативі COVAX. До 7 грудня у нас підписання відповідних документів. Я думаю, що термін отримання цієї вакцини: кінець першого – початок другого кварталу», - сказав Степанов.

За його словами, МОЗ перебуває на стадії фіналізації домовленостей зі світовими виробниками вакцин, які пройшли третю стадію клінічних випробувань, зокрема Pfizer, щодо поставки вакцини в Україну.

«Теж розраховуємо їх отримувати починаючи з другого кварталу наступного року», - додав міністр.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, загалом у світі проводиться близько 700 випробувань вакцини від COVID-19. Раніше Степанов заявляв, що вакцина проти коронавірусної хвороби з’явиться в Україні в середині 2021 року, однак неї зможуть скористатись тільки вразливі категорії населення.

Наприкінці вересня американська компанія Johnson&Johnson розпочала третю фазу випробувань вакцини від коронавірусу COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: