«Нафтогаз» буде моніторити дані про кількість та якість газу

газопровід
Фото ілюстративне

Найбільша в Україні державна газовидобувна компанія «Укргазвидобування» розпочала дослідну експлуатацію нового програмного комплексу для збору даних з вузлів обліку вимірювання кількості та якості природного газу.

Про це повідомляє пресслужба НАК «Нафтогаз України».

Зазначається, що перехід на таку систему обліку – це наступний крок до інтеграції ринку газу з Європейським союзом. Повний перехід планують здійснити до весни 2022 року.

Новий програмний комплекс – це єдина система збору, зберігання, аналізу та інтеграції даних про те, де, скільки і який газ компанія передає в газотранспортну і газорозподільну системи, а в майбутньому – і про кількість видобутих рідких вуглеводнів і кількості виробленої та спожитої електроенергії.

За інформацією пресслужби, також ця система дозволить збільшити швидкість отримання інформації про технологічні режими роботи об’єктів і позаштатних ситуацій на вузлах обліку. Крім того, однією з функцій даної системи є розрахунок обсягу природного газу в одиницях енергії (кВт-год), що вже давно є стандартом в країнах Європи.

«Нам важливо, щоб в газотранспортну і газорозподільну системи з наших об’єктів надходив якісний газ, який буде відповідати потребам кінцевих споживачів. І нова система збору даних – це наступний крок до підвищення ефективності нашого виробництва в рамках процесу цифрової трансформації «Нафтогазу», – цитує пресслужба директора з комерційних питань «Укргазвидобування» Сергія Федоренка.

*реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: