У МОЗ розповіли, які лаборанти отримують виплати за роботу з COVID-19

медики

Стосовно лаборантів та мікробіологів інших медичних закладів, то питання виплат вирішується на місцях.

Усі працівники лабораторій Міністерства охорони здоров'я отримують 300% заробітної плати за роботу з COVID-19.

Про це під час виступу в Верховній Раді України заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає УНН.

«Усі, без виключення, працівники, які працюють в лабораторіях Міністерства охорони здоров'я, а це в тому числі — лікарі-лаборанти, мікробіологи, так, це правда (вони отримують доплати — ред.).

Усі, які працюють в Міністерстві охорони здоров'я, в наших лабораторних центрах отримують відповідні 300% «ковідних» коштів. Ви (звертається до депутата, який поставив запитання - ред.), мабуть, говорите про тих лаборантів, які працюють в лабораторіях лікарень — це різні речі. Те, що стосується безпосередньо лікарень: на сьогоднішній день, лікарня — це КМП (комунальне медичне підприємство — ред.). Вона отримує відповідні кошти. Ми дали всім можливості, у тому числі (тепер — ред.) директор цього КМП, у минулому — головний лікар, вирішує, кого включати в бригаду по наданню медичної допомоги хворим на COVID-19, для того, щоб підвищити заробітну плату», - зазначив міністр.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що в Україні 300% заробітної плати всім медиками, які працюють з хворими на COVID-19, виплачуються щомісяця у повному обсязі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: