У МОЗ заявили про плани виробництва ліків проти небезпечних хвороб

ліки
Фото ілюстративне, з вільних джерел

Станом на зараз документ опрацьовується центральними органами виконавчої влади.

У вітчизняному Міністерстві охорони здоров'я розробили проєкт щодо схвалення концепції державної цільової програми на 2021-2026 роки про створення і розвиток виробництва в Україні високоякісних ліків від небезпечних інфекційних хвороб.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко під час брифінгу в п'ятницю, 4 грудня.

«Міністерством охорони здоров’я було розроблено проект розпорядження Кабінету міністрів «Про схвалення концепції державної цільової програми створення і розвитку внутрішнього виробництва високоякісних лікарських засобів для профілактики та лікування особливо небезпечних інфекційних хвороб та інших хвороб»для забезпечення потреби України на 2021-2026 роки», - сказав Іващенко.

За його словами, такий проєкт розпорядження Кабінету міністрів розроблений з метою створення сприятливих умов для забезпечення епідемічного благополуччя України, протидії інфекційним захворюванням, спалахам епідемії, а також подолання кризового стану захворюваності на такі інфекційні захворювання, як грип усіх типів, кір, епідемічний паротит, ВІЛ/СНІД, туберкульоз, дифтерія, вірусні гепатити та інші.

Віз зазначив, що також проєкт розпорядження направлений на протидію та забезпечення лікарськими засобами українців для протидії COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: