Як стати помічником Святого Миколая у Львові

Миколая

ІА Дивись.info склала підбірку можливостей, як Ви можете стати помічником Миколая у Львові та подарувати усім діткам свято.

Невдовзі, 19 грудня, в Україні святкуватимуть День Святого Миколая — подія, на яку чекають тисячі дітей по всій Україні.

Однак не кожен може отримати подарунок через певні обставини: багато малюків живе в дитячих будинках, позбавлені батьківського тепла і опіки. ІА Дивись.info склала підбірку можливостей, як Ви можете стати помічником Миколая у Львові та подарувати усім діткам свято.

Оберіть лист і зробіть подарунок

Зараз і до 15 грудня у Львові триває благодійна акція «Подаруй дитині свято». Охочі просто обирають лист від малюків на сторінці заходу та приносять у визначений час до офісу організаторів.

У зв'язку з карантинними обмеженнями, подарунки для дітей можна залишати щоп'ятниці та щосуботи з 12.00 до 20.00 години за адресою вулиця Винниченка, 12 (Львівський обласний молодіжний центр, 2-й поверх). Натомість волонтери доставлять пакунки під двері кожному з дотриманням протиепідемічних норм.

 

Лист можна обрати тут, та обов'язково підписати «Беру цей лист». Це прохання від малюків із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого центру, Школи-інтертат №100 у Львові та діток із малозабезпечених чи багатодітних сімей.

It’s Миколайко Time

Студенти Львівської політехніки хочуть створити казкову атмосферу на День Святого Миколая для діток із КЗ КЗ ЛОР «Підгірцівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-III ст». Організовують збір подарунків Студентське братство. За цим покликанням можна обрати лист малечі та зробити їм подарунок. Крім цього, йдеться на сторінці акції, охочі можуть приносити засоби гігієни чи канцелярію за адресою вулиця Глибока, 12.

Організатори зазначають, що це можна зробити не пізніше, ніж у суботу, 12 грудня.

Крім цього, додають у пам'ятці:

  • не потрібно запаковувати пакунки в дорогі подарункові пакети, обгортки. Бо всі подарунки ми все одно будемо відкривати, переглядати. Просимо все скласти в коробку і занести в офіс.
  •  Просимо не купувати фруктів, оскільки вони швидко псуються. Ми закупляємо завжди фрукти для всіх дітей разом, краще покласти різні солодощі.
  •  Не класти м'яких іграшок, бо вони заборонені в дитячих закладах як переносники бактерій.
  •  Якщо дитина просить взуття чи одяг, то можуть бути і вживані речі, але в хорошому стані і випрані.
  •  Можна класти і щось таке, чого немає в листі, але воно на вашу думку може бути корисне дитині.
  • Не варто купувати дуже дорогі речі, щоб інші учні не заздрили, тим в кого буде більший подарунок.
  •  Можна написати дитині лист-відповідь від Святого Миколая. (Тоді можна буде пояснити відсутність дорогого подарунку. Наприклад, Святий Миколай не зміг подарувати тобі смартфон, тому що це дуже дорога річ, але якщо ти добре вчитимешся і здобуватимеш певні вершини, то в майбутньому самостійно зможеш придбати цю річ)
  • Обов’язко всі подарунки підписати, аби ми могли вручити його саме тій дитині, для якої готували пакунок.

«Миколай у камуфляжі»

Захисники зі Львова збирають подарунки для діток із синдромом Дауна та позбавлених батьківського піклування — загалом хочуть потішити понад 150 дітлахів до дня Святого Миколая.

Учасники бойових дій з різних підрозділів збирають іграшки, дитячий одяг, засоби гігієни, книжки, ігри, солодощі та канцтовари.

214 листів від малечі

Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ» закликає львів’ян долучитись до акції та зібрати подарунки на День Святого Миколая для дітей. У нинішньому році фонд отримав 214 листів до святого Миколая від дітей сиріт, напівсиріт. Дітей із багатодітних сімей, сімей у кризових ситуаціях, також дітей, які позбавлені батьківської опіки, діток з інвалідністю, а також від дітей, чиї батьки є учасниками АТО.

Для того, щоб долучитись до акції, потрібно надіслати повідомлення на сторінку Благодійного Фонду за цим посиланням.

МиколайКо_2020

Благодійний фонд «Здійсни мрію» збирають листи від дітей із сиротинців чи з проблемних сімей. Із умовами можна ознайомитися тут. Окрім цього, можна звертатись за номером 097 232 90 68.

Миколай їде на Схід

Уже шостий рік поспіль волонтери з громадської організації «Вірні народу» привозять поадрунки до дня Святого Миколая малечі, що мешкає в прифронтових містечках чи селещах. Про це розповів Роман Іванців «Еспресо.Захід».

За його словами, долучитись до доброї справи можна до 10 грудня Контактні номери телефонів: 067 254 18 17 (Роман Іванів), 098 894 99 74 (Євгенія Іванів), 093 471 59 35 (Лідія Мушкудіані).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: