Шкарлет розповів, як будуть працювати школи і дитячі садки після оголошення локдауна

im578x383-school-vir_reuters
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Поки уряд вирішує, коли оголосити в Україні локдаун, батьки переживають, що буде з роботою дитячих садків і шкіл. Виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про плани керівництва країни.

Сергій Шкарлет повідомив, що Кабмін не планує закривати дитячі садки і школи в період локдауна. Батьки, за словами в.о. міністра освіти, можуть не хвилюватися, їм не доведеться під час карантину залишати дошкільнят і школярів одних вдома, йдучи на роботу, повідомляє Тoday.

Сергій Шкарлет зазначив, що на даний момент в Україні введені в дію протиепідемічні обмеження і правила, які були розроблені для «помаранчевої зони». Школи і дитячі сади, згідно з постановою Кабміну, при цьому продовжують працювати, за умови дотримання заходів безпеки, які спрямовані на профілактику поширення коронавіруса серед дітей.

Йдеться про щоденний контроль температури тіла кожної дитини, дотримання масочного режиму, використання антисептиків і т. д. Варто відзначити, що в Україні передбачено догляд на самоізоляцію груп і класів, якщо в колективі фіксується хоча б один випадок захворювання COVID-19. Весь клас або групу закривають на карантин, якщо захворіє вчитель або вихователь.

В свою чергу, Президент України Володимир Зеленський записав відеозверення щодо посилення карантинних обмежень. Він запевнив, що локдауну в грудні не буде, а також пообіцяв: якщо він і буде в січні 2021 року, то "не таким страшним, як його малюють", повідомляє 24 канал.

Одразу найгарячіше питання – локдаун у грудні. Я вірю й сподіваюся, що дійно наразі він нам не потрібен. Ми зважували всі "за" й "проти", дуже багато даних і радилися з місцевою владою, отримали запевнення МОЗу щодо контрольованості ситуації в лікарнях, – розповів президент.

Він підкреслив, що рекомендував прем'єр-міністру України не оголошувати локдаун до кінця року. Втім, він запевнив, що карантин вихідного дня буцімто "дав свій результат, і кількість хворих перестала стрімко зростати".

"Тому нам вдалося збити цю динаміку, а тому медична система справляється і вона витримає. У певних регіонах є точкові проблеми, але впевнений, що ми все обов'язково вирішимо", – заявив Володимир Зеленський.

Президент запевнив, що загалом ситуація контрольована, а відтак не диктує потреби негайного введення локдауну на території України в грудні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: