Степанов назвав приблизні дати надходження вакцини від COVID-19 до України

ce1424e-0
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Україна підписала технічні документи щодо надання 8 млн доз вакцин від COVID-19, які мають надійти в нашу країну орієнтовно навесні 2021 року.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на брифінгу вранці 5 грудня, повідомляє НВ.

«Вчора я підписав важливі технічні документи з альянсом GAVI [Global Alliance for Vaccines and Immunisation — Глобальний альянс з вакцин та імунізації] - це наша ініціатива COVAX, згідно з якою ми повинні отримати 8 млн доз вакцин, які прийдуть в Україні для вакцинації українців».

За словами міністра, прогнозовані терміни надходження такої вакцини в Україну — весна 2021 року.

«Терміни зараз ще уточнюються, але ми розраховуємо, що це буде кінець першого — початок другого кварталу [2021]. Це наше бажання і ми на цьому наголошуємо, коли спілкуємося з представниками цієї глобальної ініціативи», — заявив Степанов.

За словами міністра охорони здоров'я, уряд планує першочергово забезпечити безкоштовну вакцинацію від коронавірусу людей, які належать до "груп ризику". При цьому сам Степанов також планує вакцинуватися, пише УП.

"Я впевнений, що хоча б ті групи ризику, які ми визначили в країні, ми повинні обов'язково в першу чергу почати вакцинувати. І зрозуміло, що це за професійною ознакою - медичні працівники, освітяни - і група ризику - літні люди і ті, хто має захворювання. Моє завдання, щоб ми вакцинували насамперед тих людей, які цього потребують. Але я буду ( також вакцинуватися - УП)", - сказав Степанов.

Довідково: COVAX – механізм глобального доступу до вакцин COVID-19. Ініціатива передбачає, що насамперед вакцинування проводиться людям, які перебувають у групах ризику.

В рамках ініціативи 92 країнам вакцина буде надана безоплатно, або нижче ринкової ціни. Україна також потрапила в цей перелік.

Планується, що будуть використовуватися продукти фірми  Astra Zeneca (Велика Британія) –  для 61 країни та  Novavax (США) – для 92 країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: