Готуємо одяг до холодів: як випрати пуховик і почистити дублянку

chto-luchshe-puhovik-ili-dublenka-dlya-zhenschin-820x0-fcb
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Ось і зама на дворі, але серйозні холоди ще не наступили. Та незабаром підморозить зимонька, сніжком засипле. Потягнемося ми за теплеми речами, а на улюбленому пуховику манжети брудні і сліди від тонального крему чомусь не зникли... Дублянка - так взалі в якихось незрозумілих плямах.

Не поспішайте бігти до хімчистки і витрачати великі кошти. stirochka.com.ua розповість, як можна позбавитися від таких плям, використовуючи підручні засоби.

Прання пуховика: секрети і поради

Як випрати пуховик у пральній машинці і не зіпсувати його - КОРДОН

Пуховик – це зручна та тепла куртка, яка є в гардеробі майже кожної людини. Але переважна більшість їх власників задаються питанням, як прати пуховик. Насправді, це досить легко.

Пуховик чудово зберігає тепло тіла та дозволяє йому “дихати”, є довговічним та красивим. Якщо правильно доглядати за пуховиком, він збереже свої властивості та зовнішній вигляд надовго.

Якщо ваша річ оздоблена хутровими елементами, то обов’язково відстебніть їх. У випадку, коли хутро зняти неможливо, одразу після прання його потрібно розчесати.

Основними вимогами до прання пуховика у пральній машині є делікатний режим та температура в 30 градусів. При пранні пуховика категорично не рекомендується користуватися звичайним сухим порошком. Краще придбати рідкий миючий засіб для делікатних тканин, шерсті чи пуху. Порошок погано виполіскується з тканини і може пошкодити пух.

Можна покласти в пральну машину кілька чистих тенісних м’ячиків або спеціальні кульки для прання пуховиків. Вони не дадуть пуху збитися під час прання.

Прання пуховика в пральній машині вимагає повторного циклу полоскання. В іншому випадку можливе утворення білих плям і розводів.

pukhovyk

Після прання в жодному разі не можна сушити пуховики на батареї або біля конвекторів: під дією гарячого повітря перо стане ламким і почне вилазити. Краще всього сушити пуховик на вішалці з широкими плечиками. Сушити потрібно у добре провітрюваному місці, можна на балконі у затінку. Пух та перо не люблять тепла.

Сохнути пуховик буде довго – кілька днів. Періодично потрібно струшувати пуховик, щоб розпушити його після прання і наповнювач розприділився рівномірно. Навіть якщо куртка здається Вам сухою, все одно варто потримати її на балконі ще добу-дві, щоб наповнювач не запліснів.

Як почистити дублянку

pochystyty dublianku

Існують два способи чистки дублянки: сухий та вологий. Сухий спосіб підходить для того, аби освіжити вигляд дублянки, прибрати ковтунці та дрібні забруднення.

Волога чистка допоможе видалити забруднення та плями. Після вологої очистки дублянка потребує обов’язкової сушки.

Щоб прибрати з поверхні дублянки пил, шерсь та ковтунці можна скористатися пилососом з насадкою для чищення меблів, або спеціальною щіткою для замші.

Якщо на дублянці є жирна пляма, можна скористатися картопляним чи кукурудзяним крохмалем. Посипте його на пляму, злегка потріть та залиште на дві години.

Якщо на дублянці є зкошлачені місця, скористайтеся наймілкішим наждачним папером. Оберніть його навколо жорсткої губки (або іншого невеликого предмету прямокутної форми) і обережно пройдіться по поверхні виробу. Сильно не надавлюйте. Цей метод дієвий проти бруду, болота і глини, які в неймовірній кількості налипають на одяг під час поганої погоди.

Дублянка: як випрати в домашніх умовах, при якій температурі, способи прання

Щоб почистити засалений комір, обробіть його зубним порошком  змішаним з нашатирним спиртом. Нанесіть суміш на забруднене місце і злегка потріть щіткою. Зубний порошок можна замінити на тальк або дитячу посипку. Після завершення обробки залишки суміші зітріть вологою ганчіркою та протріть паперовим рушником.

Змішайте нашатирний спирт і воду в пропорції 1 до 4. Змочіть у розчині губку або шматок тканини, відіжміть її та почистіть забруднення. Цим розчином можна чистити світлу дублянку. Для сильнішого забруднення можна замініти воду на мильний розчин. Після такої обробки протріть дублянку сумішшю води (0,5 літра) з гліцерином (20 мл). Якщо дублянка затверділа, розімніть її руками доки шкіра знову не зм’якне.

Зберігати дублянку потрібно чисту, суху та в спеціальному “дихаючому” чохлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: