Сьогодні у Львові троє людей отруїлись чадним газом

чадний газ

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, сьогодні, 7 грудня, близько 14.30 год у квартирі на вул. Коновальця, 25 (Франківський район) отруїлися чадним газом троє осіб. Потерпілих у стані середнього ступеня важкості доправлено в обласну клінічну лікарню, - повідомляють у пресслужбі ЛМР.

До з’ясування обставин події, у квартирі тимчасово відключили подачу газу.

Від початку року у Львові трапилось 46 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 104 людини, з них 38 — діти. На жаль, 4 особи загинули.

Фахівці наголошують, основна вимога, щоб не сталося біди, це притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення — через вікно, через двері, і через вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин — тобто газові коти чи колонки тощо — цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з таких правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

Нагадаємо, 6 грудня у Львові на вул. Заводській, 41, троє людей отруїлися, ймовірно, чадним газом, у тому числі 2 дітей (2005 та 2019 року народження).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: