У МОН розробили проєкти стандартів передвищої освіти із трьох спеціальностей

Науково-дослідницька-робота-студентів
Фото: ілюстративне

Міністерство освіти і науки розробило три проєкти стандартів фахової передвищої освіти зі спеціальностей «Менеджмент», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та «Галузеве машинобудування».

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Відповідно до статті 8 Закону України «Про фахову передвищу освіту» Міністерство освіти і науки України визначено основним розробником стандартів фахової передвищої освіти. На виконання зазначеної норми закону сформовані сектор фахової передвищої освіти та науково-методичні комісії (підкомісії), які розпочали активну роботу, і вже реалізуються важливі організаційні етапи на шляху творення нових стандартів фахової передвищої освіти», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що попереду розробників стандартів очікує робота, яка має розв’язати проблему підготовки кваліфікованих кадрів відповідно до потреб особи, національної економіки та суспільства, оновити й осучаснити систему фахової передвищої освіти.

Нагадаємо, через епідемічну ситуацію, випускників, які завершують навчання у школах у 2021 році можуть звільнити від обов’язкової державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: