В Україні скоротилась кількість госпіталізацій хворих з COVID-19

коронавірус
фото ілюстративне

За тиждень з 30 листопада по 6 грудня госпіталізували 10 тисяч 100 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19 чи підозрою на нього.

Йдеться про те, що на понад півтори тисячі менше, ніж на позаминулому тижні з 23 по 29 листопада, повідомив під час брифінгу очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу в понеділок, 7 грудня.

«Є ще один показник, який теж для нас надважливий. Практично, це один із основних показників, на який ми орієнтуємось - це кількість госпіталізованих осіб. Отже, на минулому тижні у нас було госпіталізовано 10 тис. 100 осіб. Навідміну від позаминулого тижня, де було госпіталізовано 11 тис. 606 осіб. Тобто, на півтори тисячі менше людей, менше пацієнтів було госпіталізовано у наші лікарні з підтвердженим діагнозом, або з підозрою на коронавірусну хворобу», - заявив міністр.

Він зазначив, що причиною позитивної динаміки стало виконання протиепідемічних заходів, які вводили за рекомендаціями епідеміологів, себто «карантин вихідного дня».

«Це ще одне підтвердження того, що «карантин вихідного дня», (хто б що не говорив, що він не спрацював, що щось не так з «карантином вихідного дня») -… він спрацював. І це ми бачимо по цифрах. Як по кількості захворівших, так і по кількості госпіталізованих осіб. Так, ми не отримали той максимальний ефект, на який ми розраховували. Ми розраховували… максимально - це зниження до 20% від кількості захворівших, при яких ми заходили у «карантин вихідного дня», - додав Степанов.

Нагадаємо, станом на ранок понеділка, 7 грудня, в Україні зафіксовано 8 641 новий випадок коронавірусної хвороби. Зокрема, захворіли 390 дітей та 284 медпрацівники. Із детальною інформацією про статистику захворюваності на COVID-19, можна ознайомитись тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: