НСЗУ платить закладу 30 тисяч за надану медичну допомогу одному пацієнту з інфарктом

лікарні

НСЗУ платить закладу 30 тис. грн за надану медичну допомогу одному пацієнту з інфарктом, і майже 27 тис. грн - за медичну допомогу одному пацієнту з мозковим інсультом.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу розповіли в Національній службі здоров'я України.

«Національна служба здоров’я уклала договори зі 192 медзакладами на надання допомоги пацієнтам при гострому мозковому інсульті та з 65 – на надання допомоги при гострому інфаркті міокарду. Виплати цим лікарням вже склали понад 1,4 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Допомогу в цих медзакладах отримали понад 58 000 пацієнтів з інфарктом та інсультом в квітні-жовтні. Зокрема:

  • 45 556 пацієнтів отримали допомогу при інсульті;
  • 12 555 пацієнтів отримали допомогу при інфаркті.

У відомстві також додають, що до пакету послуг з лікування інфаркту та інсульту, який пацієнт отримує безоплатно в медзакладі, включено: діагностика (КТ, МРТ, ангіографія, екстрені лабораторні дослідження), проведення тромболітичної терапії (при інсульті), стентування (при інфаркті), цілодобовий моніторинг стану пацієнта в реанімації, медична реабілітація в гострому періоді, лікарські засоби з Нацпереліку основних лікарських засобів та витратні матеріали, а також ліки та медичні засоби, які закуповуються централізовано за кошти бюджету (наприклад, стенти), харчування в стаціонарних умовах.

Щоб отримати медичну допомогу, пацієнту з симптомами інфаркту чи інсульту потрібно викликати екстрену допомогу за номером 103. Бригада «швидкої» має доставити пацієнта в той медзаклад, який уклав договір з НСЗУ на надання послуг з лікування інфаркту чи інсульту. Своєчасна та якісна медична допомога підвищує шанси на повноцінне одужання пацієнта. Тому дуже важливо, щоб бригади екстреної медичної допомоги дотримувалися відповідних маршрутів госпіталізацій. А кожен пересічний громадянин знав основні симптоми при інфаркті та інсульті. Та міг вчасно викликати швидку допомогу рідній людині, колезі або перехожому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: