Подорожчання комуналки на 57%: Мінрегіон висунув свою версію

субсидія

У січні-жовтні нинішнього року українці погасили 3 млрд грн боргів за опалення.

Про це повідомила заступниця міністра розвитку громад і територій Наталія Хоцянівська, передає пресслужба відомства.

«За десять місяців 2020 року населення України за комунальні послуги без урахування газопостачання та електроенергії сплатило 28,6 млрд грн, що становить 101,6%. При цьому за аналогічний період минулого року громадяни сплатили 100,2% від нарахованої суми за споживання відповідних послуг», – ідеться в повідомленні.

Проте за словами Хоцянівської, це не означає, що всі українці справно сплачують за спожиті послуги.

«Але це свідчить про те, що частина споживачів розраховуються з боргами за попередні періоди. Приміром, за опалення за цей період було нараховано 24 млрд грн, а сплачено 27 млрд, що на рівні 112,2%. Тобто за опалення за січень-жовтень українці погасили боргів на 3 млрд грн, що є досить непоганим показником», — пояснює вона.

До суми 28,6 млрд гривень входять послуги теплопостачання, холодна та гаряча вода та водовідведення, вивезення побутових відходів, утримання будинків та прибудинкових територій. Заступник міністра зауважила, що на початок січня 2020 року заборгованість населення за ці послуги становила майже 30,5 млрд грн.

Крім того, заступник міністра спростувала інформацію щодо подорожчання комунальних послуг у цьому році на 57%.

«Твердження, що комуналка подорожчала на 57%, не справедливі. Такий аналіз даних Держстату щодо нарахованих сум за житлово-комунальні послуги є некоректним. Оскільки, Держстат тільки з січня цього року ввів у свої дослідження розрахунки за електроенергію. Натомість, такий показник не враховувався у даних за 2019 рік. Відповідно, бази для порівняння є різними, саме тому можна побачити таку різницю у даних», — зазначила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: