У Мінсоцполітики повідомили, скільки українців постраждали від торгівлі людьми

Торгівля
фото (ілюстративне). З відкритих джерел

Станом на 3 грудня 2020 року, зафіксовано 132 людини, які мають статус особи, що постраждала від торгівлі людьми.

Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства соціальнохї політики України в Facebook.

Зазначається, що найбільше осіб отримали статус постраждалих від торгівлі людьми у Києві - 28 осіб, на другому місці Донецька область - 19, на третьому - Одеська і Луганська області - по 11 осіб.

Вказано, що 132 особам було відновлено статус, 78 відмовлено у його наданні, 12 відмовили у продовженні і тільки 8 продовжили.

Окрім цього, серед 132 людей, яким у 2020 році встановлено статус постраждалих від торгівлі  - 33 жінки і 97 чоловіків, а також два хлопчики. З них 130 є громадянами Україні та двоє іноземців.

Зокрема вказано, що 114 осіб постраждали від внутрішньої торгівлі людьми і 18 від транскордонної. Окрім України, експлуатація відбувалася на території Росії (4 випадки), Об’єднаних Арабських Еміратів (4), Греції (3), Туреччини (2) та Білорусі (2), а також Італії, Лівану і Малайзії по одному випадку.

Відомо також, що 52 особи постраждали від трудової експлуатації, 5 - від сексуальної, двоє жебракували, дев’ятьох втягнули у злочинну діяльність і 64 використовували у збройних конфліктах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: