Автовиробництво в Україні зросло майже на 25%

авто

У листопаді 2020 року в Україні було виготовлено 638 автотранспортних засобів, що майже на чверть більше, ніж за аналогічний місяць минулого року.

Про це повідомляє Укравтопром.

Незважаючи на те, що такий результат майже на чверть кращий торішнього, відносно попереднього місяця (жовтня) динаміка продемонструвала негативне значення – мінус 7%.

Випуск легкових автомобілів становив 545 од. Це на 24% більше за показник листопаду 2019 року, але на 10% менше жовтневого результату. Відставання від жовтня було викликано зменшенням обсягів складання на заводі Єврокар, де за місяць було виготовлено 311 авто. В той же час на ЗАЗі, який у серпні відновив виробництво легкових автомобілів, виготовили 234 автівки.

Листопадовий результат в частині комерційних автомобілів (без урахування АвтоКрАЗу, який перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року) становив 9 машин, що на 4 шт. більше, ніж роком раніше і на 5 одиниць перевищило показник жовтня поточного року.

Виробники автобусів в минулому місяці виготовили 84 машини, це на 27% більше, ніж рік тому, і на 9% більше їх жовтневого результату.

Всього за 11 місяців з початку року в Україні було зібрано 4429 од. автотранспортних засобів або на 34% менше, ніж за аналогічний період 2019 року:

  • легкових автомобілів – 3756 шт. (-36%);
  • комерційних – 45 шт. (-61%);
  • автобусів – 628 шт. (-18%).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: