На Львівщині пам'ятки дерев'яної архітектури прикордоння представлять у 3D-форматі

архітектура

Польща та Україна спільно творять туристичний маршрут пам’ятками дерев’яної архітектури прикордоння під назвою «Транскордонна стежка дерев’яної архітектури – шанс зберегти унікальну спадщину польсько-української прикордонної культурної спадщини». Метою такого проекту є збереження та популяризація культурної спадщини обох країн.

Про це повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Зазначимо, що проект втілюють Підкарпатська регіональна туристична організація та Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна».

Фінансується він за кошти Європейського Союзу у межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020 Європейського Інструменту Сусідства на загальну суму 65 961 євро.

У межах ініціативи вже напрацьовано 3D-тури восьми дерев’яних храмів.

Відтак, відбулась відеоконференція, у межах якої також представили маршрут дерев’яної архітектури в Підкарпатському воєводстві, досвідом поділилися представники Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Про інструменти промоції, які використовує у своїй роботі управління туризму та курортів Львівської ОДА, розповів співтворцям проєкту заступник начальника управління туризму та курортів облдержадміністрації Тарас Лозинський.

«Дерев`яна архітектура, сакральні пам`ятки віддавна є візитівкою сіл та міст в нашому регіоні, – зауважує Тарас Лозинський. – З усіх пам’яток культурної спадщини Львівщини майже 1 000 – дерев`яні церкви з дзвіницями, 4 храми внесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – у Дрогобичі, Маткові, Жовкві й Потеличі. Також маємо найвищу дерев’яну вежу-дзвіницю України, бойківські хати, дерев`яні вілли».

Зі слів Тараса Лозинського, за 2019-2020 роки фахівці організували 18 промоційних турів для представників українських й іноземних туроператорів та ЗМІ.

У межах Програми розвитку туризму, курортів і рекреації у Львівській області на 2018-2020 роки управління разом із Самбірською РДА ознакувало туристичний маршрут до місця створення Української Головної Визвольної Ради та «Вежі пам’яті» – найвищої дерев’яної вежі-дзвіниці України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: