СБУ відкрила кримінальне провадження через події у селі Верхня Рожанка (документ)

c0b6f5c9f8164a359a1abbcca28023f3
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

Вчора, 8 грудня, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження через події, які сталися у селі Верхня Рожанка на Сколівщині.

Нагадаємо, кілька місцевих мешканців та Анатолій Балахнін з Дніпра проголосили про створення  «сільської ради». Крім того, вони проголосували за зміну державного прапора з блакитно-жовтого на жовто-блакитний.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про відкриття Службою безпеки України кримінального провадження за частиною 1 статті 109 ККУ. (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. 1. Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій – караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.)

 

У витягу з ЄРДР зазначено: «7 грудня 2020 року Балахнін А.Ю. умисно за попередньою змовою із невстановленими особами, достовірно знаючи про існування органів державної влади і місцевого самоврядування та маючи намір на насильницьке захоплення державної влади на території Сколівського району Львівської області, шляхом створення всупереч чинному законодавству органів, які їх заміняють, організував у приміщені приватного будинку, який розташований у селі Верхня Рожанка Сколівського району Львівської області, зібрання місцевих жителів в кількості приблизно 7-10 чоловік, на якому спонукав вказаних осіб до створення псевдооргану місцевої влади під назвою «Верхньорожанківська сільська рада». З вказаною метою Балахнін А.Ю. підготував пакет неправомірних документів (протокол засідання про створення псевдооргану), який у подальшому підписали присутні цього незаконного зібрання».

Більш детально про справу можна дізнатися тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: