У ЛМР розповіли чому транспорт у межах ОТГ досі не запустии

маршр
фото з архіву

Для забезпечення якісного транспортного сполучення Львова з населеними пунктами, які увійшли в ОТГ, виконавчий комітет міста ще 2 жовтня 2020 р. затвердив схему маршрутів до сіл і міст, які об'єднуються з містом.

Її подали на погодження ЛОДА, однак місто отримало відмову, - повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Як наголошує Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, якби маршрути були погоджені, то вже зараз автобуси за новими маршрутами могли б курсувати до населених пунктів Львівської ОТГ.

«Ми готові забезпечити транспортне сполучення з усіма населеними пунктами, які увійшли до Львівської ОТГ. Спільно з управлінням транспорту ми напрацювали схеми нових маршрутів і затвердили їх на засіданні виконавчого комітету. Так, ще у жовтні рішенням виконавчого комітету було затверджено 9 автобусних маршрутів, які мають курсувати до сіл, селищ і містечок, що будуть в ОТГ. Із них 4 маршрути є продовженням чинних, а 5 — нових.

Опісля, ми неодноразово зверталися до Львівської ОДА з проханням погодити відповідні маршрути, оскільки юридично — це ще їхня територія. Однак на наші звернення відповіді ми не отримали або ж отримували негативні.

Натомість, якби було погодження, автобуси вже могли б їхати за новими маршрутами, і вже зараз ми могли б покращити транспортне сполучення цих населених пунктів зі Львовом, тож усі мешканці були б задоволені.

Якщо погодження цього року не буде, то, відповідно до чинного законодавства, нові маршрути зможуть курсувати до тих населених пунктів, що увійшли в Львівську ОТГ, лише з 1 січня», — розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, 8 грудня у пресслужбі ЛОДА повідомляли, що Львівською облдержадміністрацією надіслано Львівській територіальній громаді та перевізникам лист від 08.12.2020 щодо можливості підписання трьохсторонньої угоди про заміну організатора на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Львівської територіальної громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: