Уряд обмежив вирубку лісу в Карпатах

rubka

Кабінет Міністрів України ухвалив проєкт постанови, якою запровадив радикальне обмеження на проведення будь-яких суцільних рубок на гірських схилах Карпатського регіону.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Проєкт постанови Кабміну «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» спрямований на вдосконалення заходів щодо охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільного вирубування як з підприємницькими, так і з оздоровчими цілями. Введення радикального обмеження на проведення будь-яких суцільних рубок (як головного користування так і рубок формування та оздоровлення лісів)», - йдеться у пояснювальній записці до постанови.

Суттю постанови називають приведення нормативно-правових актів у відповідність із законодавством, удосконалення практики проведення заходів з поліпшення якісного складу лісів, рубок головного користування в гірських лісах Карпат і в лісах України, створення умов для переходу на природоощадливі засоби заготівлі деревини в гірських лісах Карпат.

В уряді вважають, що ухвалення постанови дозволить змінити практику проведення суцільних рубок в гірських лісах Карпат, зменшити ризик катастрофічних повеней в Карпатському регіоні, покращити збереження біорізноманіття під час проведення лісозаготівлі, залучити інвестиції в сучасну лісозаготівельну техніку, створить можливості для збільшення реалізації пиломатеріалів та продукції з деревини на ринках країн ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: