Карантин вихідного дня спричинив новий пік безробіття, - Шмигаль

шмигаль

Карантин вихідного дня не здійснив значного впливу на економіку загалом, проте спричинив другий пік безробіття.

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль у інтерв'ю Українській правді.

«На початок карантину у нас була 361 тисяча зареєстрованих безробітних, сьогодні – 420 тисяч. Ще місяць тому було 396. Ви бачите – після карантину вихідного дня цифра зросла», — зазначив він.

Шмигаль підкреслив, що вплив на ВВП країни загалом був незначний, але вплив на кількість робочих місць – доволі відчутний.

«ВВП не постраждав, але ось люди,… маємо другий пік звернень по безробіттю: перший був після початку карантину», — наголошує він.

За словами Шмигаля, найбільше постраждали сфери обслуговування та розваг, де задіяна велика кількість людей і робочих місць.

«Можна говорити, що карантин вихідного дня вплинув на рівень зайнятості. Це негативний вплив, він є, він відслідковується по графіках», — додав він.

За офіційною статистикою, з початку карантину працевлаштували 440 тис. українців.

«Тобто 440 тисяч людей отримали офіційне працевлаштування через центри зайнятості. На різні місця і в різних галузях: і в агро, і в будівництві… Звичайно, «Велике будівництво» дало свій внесок сюди і значний», — пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, вчора, 9 грудня, Уряд за ініціативою МОЗ ухвалив рішення про продовження карантину до 28 лютого 2021 року з обмеженнями, які відповідають «помаранчевому» рівню епідемічної небезпеки, та деякими змінами.

Зокрема, з 1 січня буде продовжено роботу закладів громадського харчування до 23 години із забороною розрахункових операцій після 22:00, а в новорічну ніч вони зможуть працювати до 1:00. Міністерство охорони здоров’я рекомендує всім установам та організаціям за можливості на період дії посиленого карантину організувати дистанційний режим роботи. Очікується, що завдяки запровадженню посиленого карантину та за умови його дотримання кількість нових випадків інфікування COVID-19 знизиться приблизно на 50%.

Станом на зараз в країні діють карантинні обмеження, які відповідають «помаранчевому» рівню епідемічної небезпеки. З 14 до 30 листопада Уряд за ініціативою МОЗ запровадив карантин «вихідного дня», завдяки якому вдалося уповільнити стрімке зростання захворюваності в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: