Кількість госпіталізацій людей із коронавірусної хворобою зросла на 25%, - НСЗУ

корона4
фото ілюстративне

У листопаді нинішнього року виявили 349 тис. нових випадків захворювання на COVID-19 в Україні.

Це майже стільки ж випадків, скільки виявили за весь час пандемії: станом на 1 листопада загальна кількість виявлених випадків становила 395 тис., розповіли на брифінгу, присвяченому «цифрам листопада» щодо коронавірусу в четвер, 10 грудня, в Національній службі здоров'я України.

«Кількість пацієнтів госпіталізованих з COVID-19 у листопаді зросла на 25%, порівняно з жовтнем. Так, у листопаді госпіталізовані 63 958 пацієнтів. Ще понад 8,5 тис. продовжили розпочате у жовтні лікування», - підрахували у НСЗУ.

Також, зазначають у відомстві, в листопаді, порівняно з жовтнем зросла:

  • на 44% - кількість пацієнтів, які були підключені до джеред кисню. Їх загальна кількість склала майже 46 тисяч, або 63% від усіх пролікованих пацієнтів у листопаді;
  • в 1,3 рази - кількість пацієнтів, які перебували у відділенні інтенсивної терапії - з 9,5 тисяч до майже 13 тисяч госпіталізованих;
  • в 1,3 рази - кількість пацієнтів, які були підключені до апарату ШВЛ - з понад 4 тисяч до понад 5,6 тисяч госпіталізованих.

Частка госпіталізованих пацієнтів, які потребували допомоги в умовах інтенсивної терапії, залишається на рівні 18%. Загалом протягом квітня-листопада до медзакладів госпіталізували майже 193 тис. пацієнтів з коронавірусом, з яких близько 18% лікувалися в умовах інтенсивної терапії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: