Як працюватиме сфера торгівлі під час січневого локдауну, - МОЗ

ринки

Під час посиленого карантину в січні закладам харчування буде дозволено адресну доставку та роботу на виніс, а для інших об’єктів торгівлі впровадять суворіші обмеження.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в етері «Громадського радіо» в четвер, 10 грудня.

«У нас буде заборона роботи непродовольчих магазинів, але в магазинах буде дозволена тільки адресна доставка, з забороною роботи на виніс, оскільки, коли ми говоримо про інші магазини непродовольчої групи товарів, то створюється велике скупчення людей у досить обмеженому просторі, коли люди приходять забирати товар саме до магазину», – пояснив він.

Ляшко уточнив, що під заборону не потрапить торгівля тільки продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, ветеринарними кормами і препаратами, все інше — підпадає під заборону.

«Навіть непродовольчі ринки не повинні працювати. Якщо ми говоримо про магазини, супермаркети, які продавали харчові продукти і ще інші речі, то під час жорсткого карантину з 8 по 25 січня ці речі буде заборонено продавати. Можуть продавати цю групу товарів там, де 60% площі саме відведено під групу непродовольчих товарів», – уточнив головний санлікар.

Нагадаємо, в Україні не тільки ввели локдаун, але і внесли деякі зміни в обмеження загальнонаціонального карантину. Кафе, барам і ресторанам на годину продовжили час роботи і визначили, до котрої години вони будуть відкриті на Новий рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: