В Україні вперше пересадили никру дитині від померлого донора

нирки

11 грудня в Україні чотирьом людям пересадили органи. Зокрема вперше провели трансплантацію нирки трирічній дитині. Операцію провели пацієнтці Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова.

Донором нирки став 38-річний чоловік, якому після важкої черепно-мозкової травми діагностували смерть мозку.

Про це у соцмережі повідомила засновниця ГО «Всеукраїнська платформа донорства «iDonor» Ірина Заславець.

«Це трирічна дівчинка. Влітку у неї раптово розвинулася гостра ниркова недостатність. Перетоніальний діаліз був неефективним, показники були завищені в кілька разів. Час від часу маля змушені були підключати до гемодіалізу, але в такому віці це дуже і дуже погано», - написано в повідомленні.

Лікар Владислав Закордонець з командою видалили вражені інфекцією нирки дитини і встановили дівчинці донорську нирку. Вона працює.

Напередодні до КНП «Київська Міська Клінічна Лікарня Швидкої Медичної Допомоги» ЛШМД, БСП доправили 38-річного чоловіка. Важка черепно-мозкова травма.

Консиліум лікарів діагностував смерть мозку. Після розмови з рідними дружина і вагітна сестра пацієнта дали згоду. Померлий чоловік став рятівником чотирьох людей.

Три із них - пацієнти Національний Інститут хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова — 3-річна дівчинка і 50-річний житель Київської області отримали по нирці, печінку пересадили 59-річному чоловікові.

Серце пересадили 34-річному чоловікові. Серце пересадили в Інститут серця МОЗ України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: