Ідеї новорічних подарунків в українському стилі

подарок
Фото: відкриті джерела

Обираючи подарунки до Нового Року — кожен враховує різні критерії. Вподобання майбутнього власника, свій бюджет, оригінальність самої речі та її подачі.

Але завжди у тренді традиційні подарунки, особливо, якщо вони зроблені власноруч, або замовлені у талановитого майстра.

Всвіті зробили добірку ідей для новорічних подарунків в українському стилі. Для тих, хто цінує якість та красу:

1. Медові пряники

Пряники й печиво, мед і медові вироби та предмети хенд-мейду можна придбати на Фестивалі пряників в Ужгороді (ФОТО, ВІДЕО) @ Закарпаття онлайн

Їх можна дарувати на День Святого Миколая, Новий Рік, Різдво. Приготувати самостійно чи ж замовити у кондитерів. Розмалювати на свій лад: додати підписи, малюнки, привітання. Ми ж радимо обрати класичні святкові візерунки і форми: сніговика, янголів, зірки та сніжинки тощо.

2. Вироби із дерева

Изготовление сувенирной и рекламной продукции на заказ

В Україні достатньо талановитих різьбярів. Навіть якщо здається, що це ремесло надто застаріле. Адже різниця між фабричними виробами та зробленими вручну — просто колосальна. Які подарунки можна виготовити із дерева?

Ялинкові іграшки. Круглі прикраси, розмальовані фарбою вручну, виглядають більш стильно, ніж дорогі скляні кулі з магазина.

Гребінець для волосся чи для бороди — також можна обрати з оригінальним малюнком.

Крім того, є різні предмети для кухні: підставки, дощечки, ложки та інше. Вони стануть чудовою основою для подарунка господарям, якщо ви збираєтесь в гості.

3. Подарунки з вишивкою

Анюткина комната: 2018

Це не обов’язково повинна бути дорога вишита сорочка. В якості подарунку може бути святкова скатертина на стіл, вишиті серветки для сервірування столу. Носова хустинка чи навіть обкладинка на паспорт. Аби це виглядало стильно та акуратно.

4. Петриківський розпис або ж Петриківка

Майстер-клас петриківського розпису в Києві | Арт-студія "Ліхтарик"

Ці візерунки користуються популярністю у всьому світі, тож і ми маємо визнати їх красу. З петриківським розписом для подарунка можна обрати чашки, тарілки та інший посуд. Обкладинки для блокнотів, паспорту чи чохол для телефону. Прикраси чи різні елементи декору.

5. Подарунки із глини

Гончарні вироби ::: РАЗНОЕ » Разное / фото 9840536 1200 x 509 io.ua

Глиняні вибори це також гордість українських майстрів. Традиційний і одночасно практичний глиняний подарунок — макітра. Якраз знадобиться з нагоди Святвечора для приготування куті. Окрім макітри можна обрати чашки та миски, глечики та інший посуд.

Та подарунки із глини можуть бути не лише в формі посуду. А й різні іграшки чи новорічні статуетки, прикраси на ялинку.

6. Вироби із колосків

Виготовляємо дідух самотужки (30 ідей із колосків) – Самотужки

Всім відомо, що раніше в Україні не існувало традиції ставити і прикрашати ялинку на Різдво. Роль найважливішого святкового елементу відігравав Дідух — солом’яний сніп. Він може і сьогодні стати повноцінною прикрасою для дому. Також з колосків можна власноруч зробити різдвяний вінок, який вішають на вхідні двері.

Крім вінка, із соломи можна зробити іграшки на ялинку та під ялинку, підставки для свічок, обереги та різні елементи декору.

7. Одяг українських виборників

Український народний одяг

Подарунок в українському стилі — не обов’язково має бути пов’язаним із нашим минулим. Адже і сьогодні талановиті майстри роблять багато крутих речей. Обираючи їх, ви не тільки підтримуєте місцевих виборників, але й робите практичний подарунок близькій людині.

Знайти у вітчизняних майстрів можна якісні сумки і портфелі, різний одяг і аксесуари. В’язані вироби чи навіть взуття.

8. Блокноти ручної роботи

ru]Как делать блокноты ручной работы?[:uk]Як робити блокноти ручної роботи?

Також досить поширене хобі у багатьох творчих людей. Тож ви зможете знайти оригінальні екземпляри за приємною ціною, якщо добре пошукаєте у інтернеті сторінки майстрів. Або ж можете замовити авторську роботу спеціально для вас: обрати матеріали, кольори, малюнки, тематику. Наприклад, зробити солом’яну обкладинку, попросити вишити орнамент чи розмалювати в українському стилі.

9. Вихідні у Карпатах

Iarna cu prietenii la munte-Romania! - Totul Travel

Чи можна вигадати кращий подарунок, ніж подорож? Так, якщо це подорож у Карпати! І немає більш дієвого способу зробити подарунок в українському стилі — ніж насолодитись одним із найгарніших куточків нашої країни. Зніміть будиночок поблизу гір, покатайтесь на лижах, насолоджуйтесь атмосферою українських сіл під час свят.

10. Українські подарункові набори

Люди, які люблять вигадувати подарунки для рідних — ніколи не обмежуються однією дрібничкою. Вони створюють цілий подарунковий набір. Такий набір можна зробити і в українському стилі. Наприклад, покласти у коробку глиняну макітру, а поряд з нею — мак, крупу, горіхи, мед та інші смаколики для приготування куті. Другий варіант: покласти пляшечку медовухи, глиняні склянки з орнаментом та декілька дерев’яних ялинкових прикрас. Або ж: пачечку львівської кави, скатертину з орнаментом та книгу сучасного українського письменника. До наборів також можна додавати сувеніри із петриківським розписом, медові пряники, сухофрукти. Різний посуд чи аксесуари.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: