У США починають масову вакцинацію проти коронавірусу

Doctor giving a young girl a vaccine shot
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Управління контролю за якістю продуктів та медикаментів США (FDA) офіційно схвалило вакцину проти COVID-19 виробництва компанії Pfizer.

Про це повідомляє УП, з посиланням на The New York Times.

FDA вже авторизувало вакцину від COVID-19 виробництва компанії Pfizer.

"Сьогодні наша країна домоглася медичного дива. Ми створили безпечну і ефективну вакцину всього за дев'ять місяців. Це одне з найбільших наукових досягнень в історії. Я радий повідомити, що Управління з питань якості продовольства і медикаментів (FDA - УП) схвалило вакцину Pfizer. У партнерстві з FedEx і UPS (поштові компанії в США - УП) ми вже почали поставки вакцини у всі штати і по всіх адресах в країні", - заявив Трамп.

Перша вакцинація буде проведена менш ніж через 24 години, безкоштовно для всіх американців. США стануть другою країною після Великої Британії, яка розпочне вакцинацію проти коронавірусу.

Як нагадує Радіо Свобода, американська компанія Pfizer, яка розробила цю вакцину разом із німецькою BioNTech, каже, що вже цього тижня надасть 3 мільйони доз вакцини, чого вистачить для 1,5 мільйона людей. Перші щеплення можуть бути зроблені через 24 години після рішення FDA і будуть призначені в першу чергу для медиків і для вразливих перед коронавірусом літніх людей у старечих будинках.

У США, за оцінками експертів, треба вакцинувати принаймні 70 відсотків від усього населення, щоб досягти групового імунітету проти коронавірусу. За опитуваннями, лише приблизно половина американців готова вакцинуватися, ще чверть припускає таку можливість і чверть відкидає її.

На цей час США мають домовленість із компанією Pfizer на 100 мільйонів доз, які мають бути надані до березня наступного року.

За даними досліджень, вакцина Pfizer і BioNTech безпечна, її ефективність становить 95 відсотків. Її на цей час уже схвалили такі країни, як Велика Британія, Канада, Мексика, Саудівська Аравія чи Бахрейн. Наступними днями й тижнями очікуються нові схвалення, зокрема в Європейському союзі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: