В Україні збільшать кількість безкоштовних COVID-тестувань

image
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні хочуть робити не менше 1 мільйона тестів на коронавірус щомісяця. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні хочуть робити не менше 1 мільйона тестів на коронавірус щомісяця.

На COVID-19 тестуватимуть усіх, хто має ознаки респіраторного захворювання, повідомляє УП.

"Тепер будемо тестувати людей з будь-якими ознаками респіраторного захворювання, незалежно від того, чи відповідає симптоматика коронавірусній хворобі. Будь-які респіраторні захворювання - будуть проводити ПЛТ-тести, щоб підтвердити чи спростувати діагноз COVID-19... Хочемо робити не менше, ніж 1 мільйон тестів на місяць", - заявив Степанов.

Степанов підкреслив, що тестування буде безкоштовним.

При цьому він зазначив, що йдеться не тільки про ПЛР-тести, а й про швидкі тести.

За його словами, якщо швидкий тест підтвердить наявність захворювання – його результати потрібно буде підтвердити чи спростувати ПЛР-тестом, тому що чутливість експрес-тестів менша за ПЛР.

Міністр додав, що українські лабораторії наразі не завантажені на 100%. Він розповів, що зменшилася кількість людей, які звертаються за тестуванням через мобільну бригаду, сімейних лікарів чи іншим способом.

За словами Степанова, тестувати на коронавірус планують також усіх контактних осіб.

В Україні почали фіксувати повторні випадки захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19, зокрема, у Чернівецькій і Кіровоградській областях, передає кореспондент УНН.

"У нас весь облік хворих на COVID-19 ведеться в електронній інтегрованій системі епідеміологічного нагляду. Це система, яку ми зробили, яку ми розгорнули у країні. І всі хворі фіксуються у цій системі. У тому числі, зрозуміло, що люди, які захворіли другий раз - теж вносяться до цієї системи, незалежно від того, чим вони займаються. Це медичний працівник, або не медичний працівник. У цьому немає жодних якихось там преференцій. Ми почали фіксувати таких хворих, які другий раз хворіють на COVID-19. І у Чернівецькій області, і у Кіровоградській області, і в інших областях. Це люди, у тому числі, які вперше перехворіли від 3 до 5 місяців тому і зараз вони захворіли вдруге", - повідомив Степанов.

Він зазначив, що з цієї причини важливо дотримуватись правил МОЗ, незалежно від того, хворіла людина на COVID-19, чи ні.

"Титр антитіл, який є після хвороби у будь-якої людини - він знижується. Як тільки він знижується нижче відповідних норм - то людина знов є такою, що може захворіти", - додав міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: