Голова ВООЗ у Європі дав Україні поради про тестування на COVID-19

131118766_3532193236897342_4382306782656327833_o

Директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ганс Клюге, який перебуває в Україні, здійснив перші візити у Києві, зокрема, зустрівся з медичними працівниками на передовій боротьби з COVID-19.

При цьому він наголосив на важливості розширення можливостей тестування COVID-19, повідомляє пресслужба представництва ВООЗ в Україні.

«Сьогодні вранці доктор Ганс Клюге, директор Європейського регіонального бюро ВООЗ, відвідав медпрацівників, які знаходяться на передовій боротьби з COVID-19 у Київському обласному лабораторному центрі та Центрі первинної медико-санітарної допомоги №2. Вони надавали медичні послуги протягом всього часу пандемії COVID-19 в Україні», - йдеться у повідомленні.

Там зазначають, що доктор Клюге «зустрівся з працівниками лабораторії, які проводять тестування на COVID-19 та займаються епіднаглядом за хворобою».

«Доктор Ганс Клюге підкреслив важливість: збільшення потенціалу тестування на COVID-19; забезпечення базовими послугами охорони здоров'я; підтримки медичних працівників», - сказано у повідомленні.

Представник ВООЗ та голова Представництва ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт та заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко супроводжували доктора Клюге та доктора Гундо Вайлера в лабораторний центр.

Нагадаємо, в Україну у неділю, 13 грудня, з офіційним візитом прибув директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ганс Клюге.

Додамо, нові українські тести DIA®- SARS-CoV-2-Ag-R на антиген здатні тестувати на COVID-19 до одного мільйона осіб на добу. Завдяки простоті технології обробки зразків аналіз доступний практично на будь-якому рівні закладів охорони здоров’я. При цьому тест-система вчених "Діапроф-Мед" чутливіша у 75 разів за один із найкращих у світі антигенних тестів і дешевша у п’ять-десять разів. Експерти наголошують, що за допомогою цих тест-систем лише за місяць можна протестувати майже все населення України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: