У МВС вважають, що потрібно підвищити зарплати поліцейським

поліція

Заробітну плату поліцейським станом на зараз не відповідає навантаженню, яке отримують правоохоронці під час виконання обов'язків, відтак її потрібно підвищити в кілька разів.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«У нас є невідповідність зарплати слідчого в 12-14 тисяч гривень із навантаженням, яке на нього лягає. Ми не можемо довго утримувати на роботі людей, які працюють за 14 тисяч гривень і повинні розплутувати складні схеми за участю злочинців, яких захищають адвокати, що заробляють сотні тисяч. Тож рівень зарплати поліцейським потрібно підвищувати», – сказав він.

Геращенко зазначив, що зарплати поліцейського і співробітника НАБУ за рік різняться у 5-6 разів.

«Але справи, які розплутують поліцейські, бувають не менш складні і не менш важливі, ніж у співробітників НАБУ. Працівники поліції, знаючи, що в НАБУ зарплатня у 5-6 разів вища, ставлять питання: а чому так? У жодній західній країні немає такого, що співробітник одного правоохоронного органу отримує у стільки разів більше, ніж співробітник іншого правоохоронного органу», – поінформував Геращенко.

За його словами, реформи мають відбуватися не лише в поліції, а й у прокуратурі та судовій системі.

Він вважає, що необхідно збільшити кількість слідчих суддів у найбільш завантажених судах, аби випадків здирництва зі сторони правоохоронних органів було менше.

Раніше Геращенко зазначав, що річна зарплата поліцейського цьогоріч може становити 258,7 тис. грн. на 1 працівника. У податковому органі вона – 329,1 тис. грн, для співробітника СБУ – 451,2 тис. грн, співробітника ДБР – 885,3 тис. грн, співробітника НАБУ – 1,32 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: