Коронавірус на Львівщині «молодшає»

ліжка

На Львівщині зростає кількість молодих пацієнтів, хворих на коронавірус, які не мають супутніх захворювань.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«На жаль, ми говоримо про те, що навіть при зменшенні кількості поступлень, кількість тяжких пацієнтів не зменшується. Окрім цього, хвороба «молодіє».  Ми маємо більше тяжчих випадків серед молодих пацієнтів, які не мають супутніх захворювань, але мають тяжкі пневмонії. І це найбільше насторожує. Тому закликаємо, особливо у святковий період, бути обережними, дбати за своє здоров’я та потурбуватися про здоров’я близьких, особливо людей похилого віку і з хронічними недугами», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, для пацієнтів хворих на ковід в медичних закладах області підготували понад 3,5 тисячі ліжок. Станом на сьогодні заповненість ліжкової мережі становить 43, 1 %.

«Станом на ранок на стаціонарному лікуванні перебуває 1571 пацієнт з COVID-19, з них 140 людей в реанімаційному відділенні, 28 на апаратах ШВЛ. За попередню добу на стаціонарне лікування поступило 125 пацієнтів. Приблизно така кількість, від 100 до 120 людей, упродовж останнього часу  щоденно потребує стаціонарного лікування і госпіталізовуються в опорні заклади охорони здоров’я»,- розповів Орест Чемерис.

Найбільш завантаженими медичними закладами є Лікарня швидкої медичної допомоги. Тут станом на ранок перебуває 222 пацієнти. Також це Львівська обласна інфекційна лікарня - 123 пацієнти, Центр легеневого здоров’я – 162, Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн та репресованих – 140.

Серед районних медзакладів, традиційно найбільше хворих лікують у Стрийській міській лікарні. Тут є 75 пацієнтів. Серед найбільш завантажених також Новояворівська районна лікарня № 1 імені Юрія Липи.

Також, як розповів Орест Чемерис, на сьогодні ліжкова мережа області забезпечена киснем на 70%. До кінця року цей показник планують збільшити до 80%.

«Ліжкова мережа, визначена для пацієнтів під ковід, не змінюється упродовж останнього часу і становить 3 645 ліжок. З них - 2 544 забезпечені киснем. Станом на ранок це 70% ліжок. Нам потрібно доопрацювати ще мінімум 10%  для того, щоб вийти до межі 80%. Це доручення, яке ми маємо виконати до кінця поточного року»,-  розповів директор департаменту.

Він наголосив, що попри зменшення кількості пацієнтів яких госпіталізовують щоденно у стаціонари впродовж останнього часу, ситуація залишається складною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: