У ЛОДА розповіли, коли стануть відомі результати перевірки лікарень

1234

Міжвідомча комісія завершує перевірку опорних лікарень Львівщини, які приймають хворих на коронавірус.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За його словами, уже перевірено 17 медичних закладів.

«Сьогодні комісія працює у Самборі та Рудках. До кінця цього тижня оглянуть усі 23 лікарні. За результатами перевірки буде представлена довідка», - розповів Орест Чемерис.

Він не розголошував попередні результати перевірки, пояснивши, що за її результатами наступного тижня у ЛОДА проведуть брифінг.

Нагадаємо, після трагедії у Жовкві, де через відключення електроенергії померли двоє пацієнтів, які були підключені до ШВЛ, у ЛОДА вирішили перевірити усі «ковідні» установи на  справність електромереж та техніку безпеки, а також безпеку використання всіх кисневих установок та апаратури. До складу комісії увійшли представники департаменту охорони здоров’я, паливно-енергетичного комплексу, Держпраці. Перш за все комісія перевірила найбільш заповнені установи. Висновки будуть містити технічні характеристики по кожній лікарні, на підставі яких формулюватимуть рекомендації.

Тим часом, станом на 14 грудня в області одужало 3735 медиків з 4314-ти захворілих на COVID-19. Серед них: лікарі – 1508, середній медичний персонал – 1710, молодший медичний персонал – 663, інший персонал – 443.

Як розповів Орест Чемерис, за весь період пандемії найбільша кількість випадків хворих на COVID-19 серед медиків була у клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова. Це 335 медичних працівників. Крім цього, у Львівській обласній клінічній лікарні захворіло 210 медиків, 218 медиків у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, у Львівському обласному госпіталі інвалідів воєн та репресованих – 61.

«Серед медиків, які захворіли на COVID-19, вже 87% одужали», - розповів Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: