На Львівщині порушили чотири кримінальні провадження за ухилення від призову в ЗСУ

_9810756

Львівщина першою серед областей України виконала план осіннього призову в ЗСУ.

Про це під час пресконференції розповів новий військовий комісар області, полковник Дмитро Бобров.

Загалом з Львівщини на військову службу призвано 632 особи. З них у ЗСУ – 343 строковики, у Нацгвардію – 244, у Державну прикордонну службу – 20 та ще 25 – Державну спеціальну службу транспорту.

Попри те, що план виконано, призовна кампанія триватиме до кінця грудня, і призовникам ще можуть приходити повістки, що вони мають з’явитися на районні призовні комісії. Це потрібно для того, щоб встановити ступінь їх придатності до військової служби.

Всі призовники відправлялися у військові частини лише після негативного тесту на коронавірус.

У центрі комплектування вкотре нагадують, що строковиків не направляють служити в зону ООС. За призовниками також зберігається місце праці та середньомісячна зарплатня.

Під час осіннього призову до Єдиного державного реєстру було внесено 4 провадження щодо відповідальності призовників за ухилення від строкової служби.

Крім цього, Львівщині завершився призов офіцерів запасу. Було призвано 20 осіб, які закінчили військові кафедри у вишах та не проходили військової служби. При цьому кількість охочих послужити в ЗСУ вдвічі перевищувала план.

Дмитро Бобров також розповів про зміни, які відбудуться у роботі військкомату після перетворення його на обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

«Це максимальна відкритість і прозорість роботи. Будуть облаштовані рецепції, де можна буде замовити різну інформацію, довідки, отримати консультацію. Тепер у нас не буде прийомних днів. Прийти можна буде у будь-який робочий день з 9-ї до 17-ї години. Назва змінилася, але ми залишаємося органом військового управління, працюємо над комплектуванням ЗСУ, питаннями мобілізації, соціальними гарантіями військовослужбовців», – розповів Дмитро Бобров.

У центрі також продемонстрували свою нову емблему.

Нагадаємо, 8 грудня відбулося представлення колективу нового військового комісара Львівщини Дмитра Боброва.

Перед цим він відбував службу на посаді заступника військового комісара з територіальної оборони Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: