Шмигаль каже, що 5% ВВП на медицину Україна досягне через 2 роки

мед 2
Фото ілюстративне

Видатки на медичну галузь в розмірі 5 % ВВП буде досягнуто у 2023 році.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду в середу, 16 грудня.

«Витрат на медицину в розмірі 5% ВВП буде досягнуто вже у 2023 році. При цьому на наступний рік ми плануємо дооснащення 210 приймальних відділень опорних лікарень. Буде закуплено майже 450 автомобілів «швидкої» медичної допомоги. Попри побоювання та чутки, фінансування боротьби з коронавірусом буде забезпечено на належному рівні», - заявив Шмигаль.

Також глава уряду запевнив, що держава продовжить забезпечувати безплатне лікування для людей, а також всі доплати медикам, які борються з COVID-19. Після цього Шмигаль нагадав, що зарплати всіх медиків буде підвищено на 30%, хоча профільний міністр Степанов наполягав, що цього недостатньо.

Читайте також: У МОЗ знайшли новий спосіб підвищити зарплати медикам

«Швидкий аналіз Державного бюджету показує, що основне збільшення видатків припадає на медицину та освіту. Так, у 2021 році в Україні будуть рекордні видатки на медицину в розмірі майже 160 мільярдів гривень. Це на 30 мільярдів більше, ніж цього року й майже на 65 мільярдів більше ніж у 2019 році», - резюмував урядовець.

Нагадаємо, у вівторок, 15 грудня, Рада ухвалила Бюджет на 2021 рік. Народні депутати ухвалили в другому читанні і в цілому законопроєкт № 4000 про Державний бюджет України на 2021 рік. Із основними цифрами бюджету можна ознайомитись за посиланням.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов казав, що на медичну сферу наступного року необхідно 296 млрд гривень. За словами міністра, в цій сумі передбачені і збільшені зарплати лікарям – мінімум 23 тис. гривень, середньому медперсоналу — 17 тис. гривень, молодшому медперсоналу — 12 тис. гривень. Також враховані вартість ліків, лікарських засобів, які мають бути в лікарні, вартість лікування конкретних захворювань.

Окрім цього, в цій сумі враховані кошти в розмірі 15,1 млрд гривень на закупівлю вакцини від COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: