У ДПС розповіли, кого в Україні перевіряли першочергово

zakup-750x350

Малий та середній бізнес практично не перевірявся, перевірки здебільшого стосувались ризикових операцій великого бізнесу.

Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби України.

Законодавчі обмеження на проведення перевірок призвели до значного зменшення їх кількості. За 11 місяців поточного року проведено 21,9 тис. документальних перевірок, за відповідний період минулого року – 36,5 тис. Тобто на 40 %, або на 14,6 тис. менше.

Такими перевірками було охоплено лише 0,6 % усіх платників, що перебувають на обліку. З них: суб’єктів великого підприємництва – 14 відс., середнього – 2 відс., малого – 0,5 відсотка.

Фактичних перевірок проведено 14,1 тис., що дорівнює показнику минулого року. Тоді їх кількість складала 14,8 тисячі.

Водночас, в умовах заборони на перевірки бізнесу податкова служба отримує численні звернення щодо порушень законодавства з питань неоформлених трудових відносин та здавання в оренду громадянами квартир без сплати до бюджету належних сум податків.

Так, у ІІ півріччі 2020 року тільки на адресу центрального апарату ДПС надійшло 262 звернення громадян, в яких містилася інформація про понад 800 фактів неоформлення трудових відносин.

Реагуючи на звернення щодо фактів здавання майна в оренду без сплати податків, податківці роз’яснюють власникам квартир положення Податкового кодексу України щодо обов’язку декларування доходів від здавання квартир в оренду та необхідності сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору.
Наразі перевірки власників квартир на дотримання ними вимог податкового законодавства на сьогодні не проводяться у зв’язку із запровадженням мораторію на проведення перевірок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: