У Львові міська дитяча лікарня придбала портативний УЗД-апарат

9c006996-54b6-49f0-afdd-f96187b86ace
Фото: ЛМР

Міська дитяча клінічна лікарня, що на вул. Орлика у Львові, придбала портативний ультразвуковий діагностичний апарат експертного класу для діток, які з певних причин не можуть бути транспортовані для проведення УЗД-обстеження за межі відділення госпіталізації.

Про це повідомили у пресслужбі мерії.

За словами керівника медзакладу Дмитра Квіта, апарат придбаний за кошти, зароблені у 2020 році.

Зазначається, що апарат володіє переліком переваг, адже дозволяє проводити невідкладне, кваліфіковане УЗД-дослідження (нейросонографія, УЗД внутрішніх органів, нирок, серця, судин) діткам, які перебувають на дихальній підтримці, отримують інтенсивну терапію, іммобілізовані чи з інших причин не можуть бути транспортовані для проведення УЗД. Також завдяки апарату можна проводити інтраопераційні дослідження.

«Апарат має 5 датчиків, які дозволяють проводити УЗД-обстеження діткам усіх вікових груп (від народження до 18 років), а такоє є можливість архівувати УЗД-зображення, що дає можливість проводити динамічну оцінку стану пацієнта і додаткові розрахунки», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, пристрій має доволі широкий спектр застосування: абдомінальні дослідження, кардіологія, акушерство і гінекологія, неврологія, урологія, травматологія і ортопедія, ендокринологія, ангіологія, поверхнево розташовані органи і тканини, онкологія, інтраопераційні дослідження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: