Як працюватимуть установи та пошта під час новорічних свят

вихідні

У період новорічних і різдвяних свят очікуються додаткові вихідні. Банківські установи і пошта в період новорічних свят працюватимуть за розкладом вихідних днів, які визначив уряд.

Про це повідомляє 112.ua.

Банки в Україні працюватимуть 31 грудня, проте в скороченому режимі, тому всі фінансові питання рекомендується закрити до 14:00. Повний робочий день в банківських установах буде 4 і 5 січня. 6 січня робочий день скоротять на годину, а ось 7 і 8 січня — вихідні.

Нова пошта працюватиме 31 грудня по скороченим графіком до 18:00. 1 січня — вихідний, а з 2 по 5 січня Нова пошта працюватиме за звичайним графіком. 6 січня буде скорочений графік до 18:00. 7 і 8 січня — вихідний.

Укрпошта також буде вихідна 1 і 7 січня. З 2 по 5 січня пошта працюватиме за звичайним графіком, а 6 січня — скорочений графік. З 8 січня відділення пошти будуть працювати в звичайному режимі.

Нагадаємо, 9 грудня, Уряд за ініціативою МОЗ ухвалив рішення про продовження карантину до 28 лютого 2021 року з обмеженнями, які відповідають «помаранчевому» рівню епідемічної небезпеки, та деякими змінами.

Зокрема, з 1 січня буде продовжено роботу закладів громадського харчування до 23 години із забороною розрахункових операцій після 22:00, а в новорічну ніч вони зможуть працювати до 1:00.

Міністерство охорони здоров’я рекомендує всім установам та організаціям за можливості на період дії посиленого карантину організувати дистанційний режим роботи. Очікується, що завдяки запровадженню посиленого карантину та за умови його дотримання кількість нових випадків інфікування COVID-19 знизиться приблизно на 50%.

Читайте також: Січневий локдаун: у МОЗ повідомили, що працюватиме, а що – ні

Станом на зараз в країні діють карантинні обмеження, які відповідають «помаранчевому» рівню епідемічної небезпеки. З 14 до 30 листопада Уряд за ініціативою МОЗ запровадив карантин «вихідного дня», завдяки якому вдалося уповільнити стрімке зростання захворюваності в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: