82% українців вважають, що зараз країні не вистачає порядку

соц3

Соціологічна група Рейтинг провела опитування, які настрої українців на карантині.

Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування, які настрої українців на карантині.

59% часто слідкують за новинами про коронавірус, 21% роблять це інколи, 11% – рідко. 8% взагалі не цікавляться такими новинами.

Частіше відслідковують новини про коронавірус люди старшого віку та жінки.

Разом з тим 49% опитаних вважають заходи, запроваджені владою щодо боротьби із коронавірусом, оптимальними. 29% вважають їх надто м’якими, 9% – навпаки надто жорсткими.

82% вважають, що зараз Україні більше не вистачає порядку, навіть якщо це обмежить певні свободи. 10% - що не вистачає більше свобод, навіть якщо це зменшить порядок. За останні 3 роки запит на порядок досить зріс (з 63 до 82%).

45% переконані, що офіційна статистика щодо масштабів коронавірусу у країні применшена.

31% навпаки вважають, що ця інформація є перебільшеною, і лише 15% переконані, що вона об’єктивна. Порівняно з березнем кількість тих, хто вважає статистику щодо короновірусу перебільшеною, зросла втричі (з 11 до 31%). Частіше вважають статистику перебільшеною молодь, а також ті, хто рідко відслідковують новини про коронавірус.

Стосовно діяльності президента Зеленського у боротьбі з епідемією коронавірусу, 36% опитаних задоволені. 60% – не задоволені.

Діяльністю Міністерства охорони здоров’я у боротьбі з епідемією задоволені
29%, не задоволені – 67%. Роботою Міністерства внутрішніх справ задоволені 28%, не задоволені – 61%, не змогли оцінити – 12%. Найбільше серед органів центральної влади опитані не задоволені роботою Кабінету міністрів (71%) та Верховної ради (77%).

Серед основних досягнень 2020 року респонденти відмітили оголошення режиму «тиші», припинення вогню на Донбасі (51%) і будівництво доріг (43%) та звільнення Віталія Марківа з ув’язнення в Італії (21%).

13% респондентів вважають, що нема жодних досягнень у 2020 році.

Опитування проводилось з 12 до 14 грудня 2020 року серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих
територій Криму та Донбасу.

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: