На тимчасово окупованих територіях України немає достовірних даних щодо COVID-19, - ООН

коронавірус
фото ілюстративне

На тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та Криму немає достовірних даних про випадки COVID-19 у місцях тримання під вартою.

Про це заявила очільниця моніторингової місії Організації Об'єднаних Націй Матильда Богнер, - передає УНН.

«На території, що контролюється самопроголошеною «Донецькою народною республікою» і самопроголошеною «Луганською народною республікою» і в Криму немає достовірних даних про випадки COVID-19 у місцях тримання під вартою. Про те, у ВКПЛ (Всеукраїнська комісія з прав людини - ред.) отримали інформацію про те, що особи, які тримаються під вартою не мають достатніх засобів індивідуального захисту й доступу до адекватної охорони здоровя. Всім особам, які тримаються під вартою необхідно забезпечити тестування й надати медичну допомогу. Слід ухвалити програми дострокового звільнення й віддати пріоритет особам літнього віку або тим, хто особливо вразливий до COVID-19», - заявила Богнер.

Також голова місії відзначила, що положення осіб у місцях тримання під вартою залишається особливо небезпечним.

«Через те, що багато місць тримання під вартою переповнені й не в змозі повною мірою вживати превентивні заходи, як от фізичне дистанціювання й надання засобів індивідуального захисту», - повідомила представниця ООН.

Богнер додала, що й на підконтрольній території України теж є проблеми в боротьбі з поширенням COVID-19 у місцях позбавлення волі.

«На території, яка контролюється урядом (України — ред.) ми занепокоєні тим, що кількість випадків захворювання (на COVID-19 – ред.) серед працівників пенітенціарних установ зростала експоненційно з жовтня по листопад, оскільки це створює ризик інфікування для затриманих та ув'язнених», - відзначила Богнер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: