Три фракції закликають Садового провести завтра сесію міської ради

IMG_4218

Представники фракції ЄС, Варти та Свободи закликають міського голову Андрія Садового провести завтра сесію Львівської міської ради.

Вони аргументують це тим, що в іншому випадку депутати не встигнуть вчасно затвердити бюджет Львівської ОТГ на 2021 рік.

Як заявив представник Свободи Любомир Мельничук, перенесення сесії на наступний тиждень може призвести до катастрофічних наслідків.

«Найбільша небезпека стосується бюджету. До 24 грудня бюджет Львова на 2021 рік має бути ухвалено. Але його не можна ухвалити без бюджетних слухань. Бюджетні слухання не можуть бути проведені без бюджетної комісії. А бюджетна комісія не може почати роботу, оскільки не збирається чергове пленарне  засідання», – заявив Любомир Мельничук.

На його думку, в такий спосіб міський голова хоче змусити депутатів проголосувати за підготований виконавчою владою проєкт бюджету.

«Садовий пропонуватиме депутатам порушувати законодавство і голосувати за «кота в мішку» – за бюджет без обговорення і без бюджетної комісії. Для того, щоб підсилити свою позицію в цьому міський голова, очевидно, звично для нього намагатиметься втягнути в політику медиків та освітян - їх будуть лякати заявами про «поганих депутатів», які, якщо не проголосують за «кота в мішку», то позбавлять їх заробітних плат. Тому користуючись нагодою, хочу попросити львів’ян не піддаватися на ці провокації», – додав він.

Паралельно з цим, наголосив депутат, виконком, сформований ще попередньою каденцією, продовжує затверджувати містобудівні умови і обмеження.

«У нас працює напівлегітимний виконавчий комітет, обраний попередньою каденцією, квоту якому забезпечує секретар ради, який вже не є секретарем. Цей виконком під прикриттям боротьби з коронавірусом приймає дуже багато містобудівних умов і обмежень.

На останньому засіданні виконкому, наприклад,  було надано дозвіл на реконструкцію кам’яниці на вул. Шевській, 1, на добудову ще одного поверху ресторану, який там розташовано. Розуміючи, що в такому складі після обрання нової Львівської міської ради цей виконком більше не буде працювати, чиновники вчиняють «на прощання» такі неприйнятні для міста речі. Тому закликаємо міського голову припинити ці політичні ігрища і все-таки провести пленарне засідання якомога швидше, щоб обрати комісії, зокрема бюджетну, і приступити до необхідного місту обговорення нового бюджету», - заявив депутат.

Його позицію підтримали представниці  ЄС та Варти – Олена Пасевич та Наталія Шелестак. Вони висловилися за проведення сесії, на якій міський голова буде присутній в режимі відеоконференції.

Натомість, представниця фракції Самопоміч Вікторія Довжик не бачить загроз для прийняття бюджету Львівської ОТГ через перенесення сесії.

«Створені тимчасові робочі групи для опрацювання бюджету, всі депутати вивчати всі показники. Ми встигаємо, . якщо є бажання і політична воля. Щодо проведення сесії, то як відомо в міського голови позитивний тест на коронавірус. А згідно закону про місцеве самоврядування , сесія в форматі відеоконференції не може відбуватися, якшо в порядку денному є питання , які вимагають таємного голосування. А у нас є питання про обрання секретаря ради», - пояснила Вікторія Довжик.

Нагадаємо, вчора міський голова Андрій Садовий повідомив, що повторно отримав позитивний результат ПЛР-тесту, відтак сесію міської ради можна буде провести не раніше 23 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: