Українці вважають, що офіційна статистика випадків коронавірусу дещо занижена, - опитування

маски
Фото з відкритих джерел

45% українців переконані, що офіційна статистика, які оприлюднюють МОЗ стосовно випадків інфікування коронавірусною хворобою COVID-19 радше не відповідає дійсності. Точніше — є дещо заниженою.

Про це свідчать дані опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 12-14 грудня нинішнього року.

«45% переконані, що офіційна статистика щодо масштабів коронавірусу у країні применшена. 31% навпаки вважають, що ця інформація є перебільшеною, і лише 15% переконані, що вона об’єктивна», — зазначають у повідомленні.

Там також кажуть, що порівняно з березнем 2020 року кількість тих, хто вважає статистику щодо короновірусу перебільшеною, зросла втричі (з 11 до 31%).

До слова, молоді люди та ті, хто не часто відслідковує новини щодо поширення коронавірусу,  вважають, що статистика навпаки є перебільшеною.

Нагадаємо, станом на ранок четверга, 17 грудня, в Україні зафіксовано 931 тисячу випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Натомість минулої доби у понад 12 тисяч підтвердили інфікування.

Опитування проведено 12-14 грудня 2020 року серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна: за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність — 2500 респондентів.

Метод опитування — CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: