Для лікування COVID-19 дозволили закуповувати ліки з-поза нацпереліку - Степанов

ліки2
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

Українські лікарні тепер можуть закуповувати ліки для лікування COVID-19, які не є в національному переліку лікарських засобів.

Про те, що уряд вніс зміни до відповідної постанови, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу в п'ятницю, 18 грудня.

«Цього тижня за ініціативи МОЗ також було ухвалено декілька важливих документів, які напряму впливають на надання медичної допомоги.

Зокрема, були внесенні зміни до постанови уряду, яка регулює закупівлю лікарських засобів. Ми дали змогу закуповувати нашим лікарням лікарські засоби, які не входять до національного переліку лікарських засобів... Ці зміни дозволять оперативно здійснювати закупівлю в регіонах України лікарських засобів для лікування COVID-19 і які не включені до національного переліку основних лікарських засобів», — зазначив міністр.

За його словами, було підтримано проєкт постанови щодо розширення переліку товарів, медичних виробів, які завозяться на територію України і звільняються від оподаткування податком на додану вартість, які використовуються для боротьби з COVID-19.

«Так, було доповнено перелік новими позиціями: тест-системи для кількісного виявлення антитіл антигену коронавірусу SARS-CoV-2 різними методами та додаткове обладнання, яке використовується для проведення лабораторної діагностики», — підсумував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: