У Львові зібрали 30 тисяч на завершення реставрації старовинної церкву

9000-1
Фото: Духовна велич Львова

У Львові планують завершити реставрацію старовинного храму Софії Премудрості Божої.

Уже встигли зібрати 30 тисяч гривень, які скерують на 5 колених гонтин.

Про це повідомив синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ, єрм.Юстин (Бойко), - повідомляє Духовна велич Львова.

«Дорогі друзі, хочу сповістити Вас, що протягом двох днів завдяки Вашим пожертвам ми зібрали (станом на теперішню годину) 30 тис. грн., завдяки чому ми зможемо закупити 5 тисяч колених гонтин (ціна однієї гонтини 6 грн.) Усього необхідно 20 тисяч штук», - йдеться у повідомленні.

Він також додає: хто ще бажає долучитися до справи реставрації храмового комплексу Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ, подаю номер картки (Приватбанк)
5168757356490310
Бойко Юрій Васильович

Довідка

Церква Святої Софії — Премудрості Божої у Львові, розташована на території Сихівського району, біля Стрийського парку й неподалік Державної податкової інспекції (вул. Стрийська, 35), за адресою: вул. Козельницька, № 4.

Храм унікальний не тільки для Львова, а й для України — в одній будівлі на різних ярусах діятимуть три храми: наземний рівень — церква Софії — Премудрості Божої, на нижньому — ще два: храм Святого Климентія Папи Римського і церква Гробу Господнього. Церква Гробу Господнього — це відображення I ст., місце більше для приватної молитви.

Храм Климентія Папи Римського відображатиме III—IV ст. — часи, коли християнство ще не було розділене. Це відкриває великі екуменічні можливості. Храм Климентія Папи Римського має стати місцем формації, дискусій, зустрічей та спілкування. На верхньому ярусі буде власне храм Софії — Премудрості Божої.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: