Галицький суд виправдав екс-директора Департаменту житлового господарства, обвинуваченого у трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі

golec
Фото: Громадське радіо

Галицький районний суд Львова виніс виправдувальний вирок у справі за обвинуваченням у службовій недбалості ексначальника управління житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Юрія Гольця.

Йдеться про недбалість після пожежі і загибелі 4 людей на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова.

Про це свідчать дані Держреєстру судових рішень.

Прокуратура вимагала визнати Гольця винним в тому, що він як посадова особа не вживав заходів для забезпечення стійкості полігону твердих побутових відходів, що призвело до тяжких наслідків, в тому числі і до загибелі трьох пожежних і зникнення співробітника комунального підприємства «Збиранка».

"Підсудний вважає, що обвинувачення в тій частині, що він не визначав необхідність та не ініціював виготовлення проекту експлуатації полігону та здійснення складування відходів згідно такого проекту, є безпідставними, оскільки ним було розроблено проект рекультивації полігону, який і передбачав порядок експлуатації полігону з його поетапним закриттям," - йдеться у вироку суду.

Також суд виправдав Гольця від звинувачень в тому, що він своїми діями завдав матеріальних збитків на загальну суму 1,331 млн грн. За версією звинувачення, йшлося про витрати на авіапаливо для проведення робіт під час гасіння пожежі, витратах на рятувально-пошукові роботи та на виплати одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих співробітників ДСНС.

Але під час судового розгляду колегія суддів під керівництвом Ірини Волоско вирішила, що звинувачення проти Юрія Гольця не знайшли підтвердження.

«Відтак, за наслідками всебічного, повного й неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження під час судового розгляду, керуючись законом, оцінивши кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку, суд приходить до обґрунтованого висновку про те, що пред`явлене  обвинувачення за ч. 2 ст.367КК України не знайшло свого підтвердження в суді. За обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367КК України визнати невинуватим та виправдати», — зазначено в тексті вироку.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року під час гасіння пожежі на Грибовицькому полігоні твердих побутових відходів стався зсув, в результаті якого загинули троє пожежників, а також безвісти зник співробітник КП «Збиранка», пізніше визнаний загиблим. Незабаром правоохоронні органи відкрили ряд кримінальних проваджень, в тому числі і проти Юрія Гольця, який на момент аварії був начальником управління житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

Мільйони тонн сміття, страшний сморід, вогонь і ядучий дим – так зустрічало грибовицьке сміттєзвалище рятувальників у день трагедії. Не одну добу тривали пошукові роботи. Рівно через добу після зсуву сміттєлавини вдалося знайти одного із рятувальників, другого – ще через чотири години. Вони заплатили найвищу ціну за халатність, байдужість і безгосподарність тих, хто обіцяв вірою та правдою служити громаді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: