Поліцейські розслідують обставини вибуху в житловому будинку у Львові

аааа
Фото: Нацполіція

Попередньо встановлено, що подія відбулася внаслідок неналежного використання газових приладів мешканцями квартири, де стався вибух.  Двоє мешканців будинку з тілесними ушкодженнями доставлені до лікарні, їхні діагнози уточнюються.

Попередньо встановлено, що подія відбулася внаслідок неналежного використання газових приладів мешканцями квартири, де стався вибух. Двоє мешканців будинку з тілесними ушкодженнями доставлені до лікарні, їхні діагнози уточнюються.

Вчора, 18 грудня, близько 11.30, на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про вибух в одному з житлових будинків на вулиці Ковалевської у Львові, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції, спеціалісти-вибухотехніки та співробітники інших служб поліції Львівщини, а також патрульні поліцейські.

Як встановили правоохоронці, вибух стався в одній із квартир, розташованих на третьому поверсі житлового багатоквартирного будинку на 19 квартир.  Внаслідок події пошкоджено окремі стіни будинку, засипано загальний балкон, а також пошкоджено стіну та вхідні двері в сусідній квартирі.

Двоє мешканців будинку - 47-річна жінка та 45-річний чоловік – отримали тілесні ушкодження та були доставлені у лікарню. У чоловіка стан легкий, отруєння продуктами горіння не підтвердилося, у жінки - стан середньої важкості, опіки 40 % тіла.

Також з будинку евакуйовано десять осіб та відключені усі комунікації. Мешканців будинку тимчасово розселено. Двоє осіб заселені в хостел «DROVA» в м. Львові по вул. Джерельна 55 «а», інші мешканці будинку тимчасово проживають в родичів.
Попередньо встановлено, що подія відбулася внаслідок неналежного використання газових приладів мешканцями квартири, де стався вибух.

За фактом слідчі Шевченківського відділу поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури № 2 відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кожексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Правоохоронці проводять слідчі дії, досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: