Від ускладнень Covid-19 у Львові помер 53-річний професор УКУ

уку
Фото: УКУ

У неділю, 20 грудня, у Львові від ускладнень коронавірусу помер 53-річний професор Українського католицького університету, відомий український історик, краєзнавець Ігор Скочиляс.

Відомо, що Ігор Скочиляс тривалий час перебував у лікарні, однак хвороба виявилася сильнішою, повідомляє ZAXID.NET.

Він помер від ускладнень Covid-19, хоча не мав ніяких хронічних хвороб. Історик понад 20 років викладав в УКУ.

«Це непоправна втрата для всіх, хто знав Ігоря – хто працював разом з ним в історичному архіві, хто був слухачем його лекцій і семінарів, хто допомагав у дослідницьких проєктах, хто стояв поруч з ним на барикадах Революції Гідності і відстоював принципи гідного життя, хто молився разом з ним у храмах і на майданах», – повідомили​ в УКУ.

Співчуття у зв'язку зі смертю відомого історика висловив міський голова Львова Андрій Садовий.

Ігор Скочиляс народився у 1967 році на Тернопільщині. Був співзасновником краєзнавчого товариства «Джерело» (м. Борщів), співредактором науково-краєзнавчого збірника «Літопис Борщівщини». На початку 90-х років був членом редколегії наукового збірника «Україна в минулому»; головою історичної та членом археографічної комісій НТШ, членом Українського геральдичного товариства.

Був старшим науковим співробітником Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства НАН України, з початку 2000-х викладав на кафедрі церковної історії Українського католицького університету, згодом був деканом гуманітарного факультету УКУ, проректором з наукової роботи. Автор понад 200 статей, розвідок з історії Тернопільщини, історії церкви в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: