В Україні вже є новий мутований коронавірус — лікар-інфекціоніст

лікарі
Фото (ілюстративне). З відкритих джерел

Український лікар-інфекціоніст заявив, що новий штам коронавірусу вже в Україні, зокрема на Закарпатті зареєстрували випадки інфікування N501Y (назва нового штаму коронавірусу).

У регіонах, які межують з європейськими країнами, вже можна помітити зміни клінічної картини коронавірусної інфекції, про це заявив інфекціоніст Віктор Петров в ефірі одного з телеканалів, пише УНІАН.

За словами лікаря, у регіонах, які межують з європейськими країнами, вже можна помітити зміни клінічної картини коронавірусної інфекції.

«Один з таких прикладів – мій пацієнт Микола. Він заробітчанин, їздить з України до Чехії й назад. І він уже перехворів на новий штам, про який заявила Велика Британія. Коли йшлося про верифікацію цього, то Україна не має можливості ідентифікувати цей вірус у масовому тестуванні. Але люди, у яких є страховка в країнах ЄС, можуть визначити вже мутований вірус. І таким чином мені вдалося підтвердити, що на Закарпатті вже є випадки інфікування новим штамом вірусу», – сказав він.

Лікар також додав, що вірус мутуватиме дуже активно, і це природно: «Чому? Тому що він містить тільки одну РНК, це один носій генетичного матеріалу».

20 грудня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон зазначив, що новий вид вірусу може бути на 70% більш заразним. Після цього ряд країн прийняли рішення обмежити сполучення з Британією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: