Заповненість ліжок у коронавірусних лікарнях на Львівщині зменшується

koronavirus-1
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Зайнятість ліжкової мережі станом на початок дня становить 39,8%.

Про це під час брифінгу розповів директор депаратменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

За його словами, найбільше пацієнтів перебувають на лікуванні в інфекційній лікарні, Центрі легеневого здоров’я, у госпіталі Юрія Липи та лікарні швидкої медичної допомоги, а також у Новояворівську та Стрию.

«Лікарня залізниці внесена до переліку ковідних, але оскільки вона є відомчою, то має дещо інший механізм контрактування з НЗСУ в порівнянні з комунальними. Зараз там лікуються пацієнти залізниці, яких у процесі лікування виявили ковід. Два заклади охорони здоров’я, що внесені до переліку ковідних, наказом департаменту наразі не розпочали роботу із коронавірусом. Це Старосамбірська районна лікарня та лікарня залізниці», – розповів директор департаменту.

Він додав, що забезпеченість ліжок киснем становить 77%, відтак уже 2800 ліжок мають доступ до кисню.

Як розповів заступник директора з медичного обслуговування населення Кам'янка-Бузької ЦРЛ Олег Волошин, станом на 22 грудня у Кам’янка-Бузькій центральній районній лікарні на лікуванні перебувають 47 хворих із підозрою та підтвердженим коронавірусом.

«У реанімаційному відділенні знаходиться 6 хворих, жоден пацієнт не підключений до апарату ШВЛ. Вікова категорія пацієнтів різна: від молодих до людей старшого віку»,-  розповів медик.

Зараз лікарня  може прийняти 100 хворих. Із сотні ліжкомісць половина забезпечена киснем. Планується розширення кисневої мережі.

За словами Олега Волошина, з травня Кам’янка-Бузька центральна районна лікарня пролікувала майже тисячу хворих на коронавірус.

Медзаклад забезпечений засобами індивідуального захисту та медпрепаратами, медичного персоналу вистачає.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: