Коли Україна отримає вакцину проти COVID-19, - Степанов

вакцина66

Центр громадського здоров’я оприлюднив план вакцинації українців від коронавірусу. Щеплення планують робити у чотири етапи з 2021 року.

Про перспективи вакцинації українців від COVID-19 та її появу в країні, розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов у етері «Сніданку з 1+1» у середу, 23 грудня.

Він наголосив, що Центр громадського здоров’я не затверджує план вакцинації, а лише бере участь у розробці документу. Сам план затверджує Міністерство охорони здоров’я.

«Щодо етапів вакцинації, то багато залежатиме від того, коли саме і в якому обсязі ми почнемо отримувати вакцину. Зараз ми на завершальній стадії перемовин. Наразі чітко відомо, що у межах механізму «Ковакс» ми отримаємо вакцину наприкінці першого – на початку другого кварталу. Це вісім мільйонів доз. Перший транш становитиме 1,2 млн доз», – каже Степанов.

За його словами, перші вакцини можуть з’явитися в Україні вже на початку лютого 2021 року. «Для того, щоб розпочати вакцинацію першочергових категорій громадян. Перший етап – це медичні працівники, які працюють у лікарнях, де приймають хворих на коронавірус; військовослужбовці і люди, які перебувають у спеціалізованих закладах – вразлива категорія населення», – каже Степанов.

Міністр прогнозує, що на українському комерційному ринку (в аптеках) вакцина від коронавірусу не з’явиться у найближчі місяці. «Дуже великий попит у компаній-виробників», – каже глава МОЗ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: