Уряд спростив умови отримання житла для переселенців

переселенці

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО)», яка спрощує отримання житла.Відповідну постанову уряд ухвалив сьогодні на засіданні, повідомляє Укрінформ.

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО)», яка спрощує отримання житла.
Відповідну постанову уряд ухвалив сьогодні на засіданні, повідомляє Укрінформ.

Як ідеться у пояснювальній записці до проєкту постанови, відтепер внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати житло у будь-якому населеному пункті, де наявне таке житло, а не лише там, де людина перебувала протягом року на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО.

Окрім того, згідно з постановою, розширено перелік громадян, яким можуть вручити ордер на житло, якщо у внутрішньо переміщеної особи немає можливості забрати його особисто, а органи місцевого самоврядування зможуть збільшити кількість ВПО, яких можна забезпечити житлом.

У пояснювальній записці також зазначається, що реалізація цієї постанови не потребуватиме додаткових витрат з держбюджету.

У 2021 році Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України отримає збільшений бюджет на придбання житла для внутрішньо переміщених осіб. Якщо за результатами 2020 року житлом буде забезпечено 74 родини, то у 2021 ця цифра зросте до понад 300.

Бюджет на придбання житла у 2021 році зросте у шість разів та становитиме близько 125 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: